Villkor


  • Hyran är 10 800 kr per vecka (2021), vi hyr bara ut hela veckor.
  • Byte av vecka sker på söndagar. För att vi ska hinna städa emellan så behöver ni ha lämnat huset innan kl. 12.00 på söndagen. Ni får tillgång till huset senast kl. 16.00 den söndag hyresperioden startar. Skulle ni komma tidigare så är ni givetvis välkomna men ni får tillbringa tiden fram till 16 i trädgården eller på badplatsen.
  • Städning ingår i hyran men huset förväntas vara i ordning när ni lämnar, d.v.s. det ska vara diskat och undanplockat. Sänglinne måste ni ta med själva men kuddar och täcken finns så klart i huset.
  • Betala hyran: 20 procent av hyran betalas senast 7 dagar efter bokningstillfället och resterande del senast 30 dagar före hyresperiodens början.  Avbokning ska ske skriftligen, helst via mail till kristina@miolin.se. Om Du avbokar tidigare än 30 dagar före avtalad ankomst, betalar du en expeditionsavgift på 1000 kronor. Vid senare avbokning måste du betala 70% av hyran.
  • Vid eventuell skada orsakad av hyresgästen svarar denne för skadan. Vid skada skall även hyresgästen genast kontakta hyresvärden. Vi kommer att be om att få se en kopia på att ni har en ansvarsförsäkring (brukar ingå i hemförsäkringen).
  • Hyresgästen får ej upplåta hyresrätten av bostaden till någon annan
  • Max antal personer som får nyttja boendet är 10 personer, dock ej fler än 6 vuxna. Det finns 9 -10 sängar i huset.
  • Huset är troligen inte helt pälsfritt men tyvärr kan ni inte ta med pälsdjur hit då vi har en allergiker i familjen. Gäller det mindre djur (hamstrar o.dyl) så hör av er.


Övrigt:

I trädgården finns en stor studsmatta och hängmattor. Studsmattan har ett skyddsnät men allt studsande och gungande sker på egen risk. Jag hoppas ev barn (och vuxna) passar på att klättra i träd men bryt inga grenar medvetet. En del av äppelträden och klarbärsträden är över 100 år gamla så de ska ni inte klättra i. Bäst, enligt min erfarenhet, är det att klättra i körsbärsträden. Huset är egentligen en gård så där finns ett uthus (som man inte kan vistas i, under ombyggnad) och en lada. Ladan får man gärna kika in i men där finns vassa föremål så har man små barn får man ha lite koll på vad de hittar på. Ladan ligger dock en bra bit från huset.